Events

Lunch & Learn

Vier keer per jaar verzorgt R & R Consult voor haar relaties lunch bijeenkomsten, waarbij een  thema van belang voor hun medewerkers centraal staat.

Deelnemers kunnen dan ook hun ‘best practices’ – en ‘bad practices’ over personele ontwikkeling- en mobiliteit  met elkaar delen.

Het kunnen vergroten van het professionele netwerk en elkaar nadien kunnen raadplegen zorgt voor doorlopende inspiratie.

 

De eerste Lunch & Learn in 2019 houden wij op 31 januari te Arnhem voor P & O – en HR medewerkers van onze relaties.

In april volgt een Lunch & Learn voor  mobiliteitsadviseurs van onze relaties.

 

De uitnodiging volgt, graag tot dan!

Zie voor meer activiteiten ook “trainingen & workshops” op deze site

 

Lunch & Learn op 31 januari 2019

 

Grootste kostenpost……

 

Werkstress is het grootste beroepsrisico en  daarmee voor iedere organisatie een kostenpost. Een kostenpost die omlaag gebracht kan worden. Hoe blijven medewerkers vitaal en duurzaam actief? Hoe blijven organisaties vitaal met medewerkers die hun batterij opgeladen houden?

 werkstress, batterij opgeladen houden

Cijfers

De laatste cijfers van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) liegen er niet om. In 2017 ligt 57% van alle meldingen van beroepsziekten op het psychisch vlak. De diagnoses overspannenheid en burn-out worden het vaakst genoemd. Het NCvB geeft als voornaamste oorzaken factoren als werkhoeveelheid, werkrelaties, werktempo en de invloed op het eigen werk.

 

Onderzoek van TNO en CBS geven inzicht in werkstressklachten per branche. De top drie bestaat uit:

  • Onderwijs
  • Informatie & communicatie
  • Financiële dienstverlening

 

We weten al jaren dat de kosten van verzuim door werkstress enorm hoog zijn. Uit de cijfers van TNO blijkt dat de kosten oplopen tot 1,8 miljard euro.

 

 

GRENZEN aan BELASTBAARHEID

Er zijn boekenkasten vol over dit onderwerp geschreven maar het lukt ons met z’n allen nog steeds niet om ieder voor zich de juiste balans te vinden en daarnaar te handelen. De grens ligt voor iedereen verschillend.

 

Simpel gezegd is belasting dat wat fysiek en mentaal van een mens wordt gevraagd.

Belastbaarheid gaat over wat een mens fysiek en mentaal aankan.

De grens wordt bereikt als de balans tussen belasting en belastbaarheid doorslaat.

 

Goede voornemens

De week van de werkstress is onlangs afgesloten, het nieuwe jaar staat voor de deur. Welke goede voornemens worden er in het nieuwe jaar uitgevoerd om uitval te voorkomen en het werkplezier te verhogen?

In samenwerking met organisaties pakt R & R Consult deze zaken op en verhoogt de duurzame inzetbaarheid van en voor de medewerkers. Zo worden de factoren aangepakt waarvan we – vanuit (wetenschappelijk) onderzoek – weten dat ze werkstress verhogen.

 

Samen is de sleutel

Grenzen stellen aan belastbaarheid bepalen is een samenspel tussen mens en organisatie.

Hoe goed de beleidsplannen en beschikbare hulpmiddelen ook zijn, het belangrijkste is het open gesprek met de medewerker. De grens van belastbaarheid verschilt per medewerker en per situatie.  Bij eenzelfde medewerker kan de belastbaarheid het ene moment goed zijn maar kan dit een half jaar later of door een ‘life event’ veranderd zijn.

Zoals de aanpak voor iedere medewerker verschillend is, geldt dat ook voor iedere organisatie. Inmiddels hebben wij veel verschillende organisaties hierbij mogen ondersteunen en kunnen nu putten uit veel ‘best practices’, maar ook ‘bad practices’.

 

Lunch & Learn

In het kader van samen is het sleutelwoord, organiseren wij voor onze zakenrelaties ieder kwartaal een “Lunch & Learn”, waarbij we met professionals uit diverse disciplines en sectoren van het werkveld elkaars uitdagingen en ervaringen delen. Vanzelfsprekend delen we ook de laatste inzichten op dit gebied.

Er is veel gepubliceerd over dit onderwerp, er zijn heel veel aanbevelingen en theorieën om overbelasting van medewerkers te voorkomen.

Uit ervaring weten wij dat het in de praktijk brengen hiervan door organisaties, maar ook door de medewerkers zelf, een ander verhaal is. Het delen van ‘practice based evidence’ en ‘evidence based practice’ in de Lunch & Learn is de aanzet voor het gewenste succesverhaal in de relatie van organisatie en medewerker.

Daarbij zal het vergroten van het netwerk en elkaar nadien nog kunnen raadplegen voor doorlopende inspiratie zorgen.

 

Aanmelden?

Dit kan op uitnodiging, de “Lunch & Learn” bijeenkomsten organiseren wij per kwartaal.

De bijeenkomst van januari is bestemd voor P & O –  en HRM professionals.

In april houden wij een bijeenkomst voor mobiliteitsadviseurs van onze opdrachtgevers.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Angela Jochems 06-51277272 of  Sonja van Deursen 06-29061242 of mail naar info@rr-consult.nl .