Duurzame Inzetbaarheid

Wilt u vitaal, gemotiveerd en met plezier blijven werken?

 

Dan is aandacht voor Duurzame Inzetbaarheid (DI) geboden! Duurzame inzetbaarheid ook wel ‘arbeidsfitheid’ genoemd, is het vermogen om aan het werk te blijven en nieuw werk te creëren en te verkrijgen. Dit is altijd al van belang geweest, maar wordt alleen nog maar belangrijker.

Organisaties én individuen moeten een antwoord zien te vinden op thema’s als; vergrijzing, economische tegenwind, robotisering, digitalisering, fluctuerende bezetting binnen een organisatie en een veranderende wereld dus ook arbeidsmarkt in zijn algemeenheid.

Al ruim 15 jaar wijdt Prof. Dr. Beate van der Heijden veel van haar aandacht en onderzoek aan bovenstaand thema. Knowvium heeft haar gedachtegoed begin 2000 geadopteerd en haar wetenschappelijk onderzoek toepasbaar genaakt voor de praktijk.

Sinds 2005 zijn er door Prof. Van der Heijden in samenwerking met Knowvium voor medewerkers en organisaties specifieke diensten en producten ontwikkeld. Er zijn nu wetenschappelijk gevalideerde on-line metingen om in kaart te brengen hoe het met de arbeidsfitheid is gesteld.

De data die op basis van de ingevulde metingen bij Knowvium beschikbaar komt wordt weer anoniem gebruikt voor aanvullend wetenschappelijk en praktisch onderzoek door Prof. Dr. Van der Heijden

 

Een van de instrumenten is het Duurzaam Inzetbaarheids Potentieel Profiel (DIPP). Hierbij worden persoon -, functie-  en organisatiegebonden factoren in beeld gebracht om een relatie te kunnen leggen met de aandachtspunten in het loopbaan potentieel van de medewerker. Deze resultaten zijn vervolgens de basis voor een strategische en resultaatgerichte coaching.

 

R&R Consult neemt als gecertificeerd DI coach door Knowvium deze DIPP on-line meting af, volgt deze op met strategische en resultaatgerichte coaching om aan de slag te gaan met het complex van factoren dat de basis vormt van DI en waar nodig te  verhogen.

 

De DIPP kan ingezet worden bij;

  • Individuele loopbaan -planning en coaching om tijdens veranderingen flexibel mee te kunnen bewegen en daar zelf sturing op te kunnen zetten
  • Het uitvoeren van gerichte interventies om een organisatie duurzamer te maken en in lijn met haar strategie
  • Het structureren van beoordeling – en functioneringsgesprekken en zowel in -, re- als outplacement op een sociaal verantwoorde manier.

 

Deze online meting is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de vraag wat mensen succesvol maakt in hun loopbaan. Aangetoond is dat een heel complex aan factoren de basis vormt voor duurzame inzetbaarheid. Deze variëren van gezondheid, een passende beroepskeuze tot het leerklimaat bij de werkgever en de invloed van privé omstandigheden. De DIPP geeft zonder oordeel een brede analyse.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.